Spinazie Matador (156)

2,00

Op voorraad

SKU: F7414 Categorie: Tag:

Beschrijving

Een uitstekende spinazie om het hele jaar door te kweken, maar vooral geschikt voor de voorjaars- en herfstteelt.
De Matador heeft bijzonder zwaar, groot, donkergroen blad met een uitstekende smaak en textuur.
Schiet bijzonder langzaam in het zaad.
Late zaaiingen kunnen tot in de winter worden geoogst.
Een selectie uit het assortiment Franchi Zaden (Italië). De informatie op de verpakking is uitsluitend frans- en engelstalig en italiaans.

Inhoud : 14g

Zaaien in volle grond ter plaatse : maart tot augustus
Zaaidiepte : 1cm
Kiemduur : 10 – 14 dagen
Plantafstand : afhankelijk van de teelt als snijspinazie (jong blad) of plukspinazie (volgroeid blad) is de aanbevolen tussenafstand 30 x 3-25cm
Standplaats : normale, luchtige tuingrond, liefst zonnig
Begin oogst : vanaf oktober

Zaaien ter plaatse :
Maak de grond onkruidvrij, goed los en fijn. Span een touw of leg een lat of plank zodat u een mooi, recht geultje kunt trekken om de zaden in te leggen. Er kan ook breedwerpig gezaaid worden.
Bedek de zaden nadien met een fijn laagje aarde zodat ze op de aangegeven diepte liggen. Druk aan met een hark of een plankje.
Begiet heel voorzichtig of benevel met de tuinslang.
Zet aan het begin van de rij een plantenetiket met de naam van de groente.

Tip : Mits de juiste rassenkeuze kan spinazie bijna het ganse jaar door geteeld worden.

  • Zeer vroege teelt: meestal vanaf januari onder glas of in een serre (oogst in april). Spinazie kan wat vorst verdragen. Gebruik een snelgroeiend, scherpzadig ras.
  • Lenteteelt: vanaf maart tot mei om te oogsten in mei en juni.
  • Zomerteelt: vanaf april tot augustus zaaien om te oogsten in juli en augustus. Kies voor deze periode voor traaggroeiende, mindere schietgevoelige rassen met rond zaad. Hun blad is ronder en ze groeien dichter bij de grond. Beter nog is Nieuwzeelandse spinazie te zaaien. Warmteperioden zorgen namelijk voor doorschieters.
  • Herfstteelt: zaai vanaf einde juli tot 15 september om te oogsten in september en oktober. De rassen voor herfstteelt zijn dezelfde als voor de lenteteelt.
  • Winterteelt: de laatste zaaibeurt voor winterteelt in volle grond gebeurt met de ‘Winterreuzen’ rond half september. Onder glas of in serre of plastiek tunnel kunt u nog later zaaien om te oogsten vanaf december tot april.

Tip : Geef spinazie ’s morgens water. Zo kan de plant opdrogen tijdens de dag en is er minder kans op aantasting van ziekten.