Sla Catalogna (80649)

2,00

Lattuga lingua di canarino

Op voorraad

SKU: F80649 Categorie: Tag:

Beschrijving

Kropsla Catalogna (Lingua di Canarino) is een snel groeiend, gemakkelijk te kweken slaras.
Het geeft grote groene koppen met lange, sterk gekartelde bladeren.
Een selectie uit het assortiment Franchi Sementi (Italië). De informatie op de verpakking is uitsluitend frans- en engelstalig of italiaans.

Inhoud : 10g

Zaaien onder glas in een zaaibakje, op zaaibed of ter plaatse : eind januari – maart
Zaaien buiten op zaaibed of ter plaatse in volle grond : maart – juli
Zaaitemperatuur : 12 – 15°C
Zaaidiepte : 0,1cm
Kiemduur : 7 – 14 dagen
Verspenen : zodra de eerste 2 echte blaadjes gevormd zijn (ca 5cm)
Uitplanten : 5 – 6 weken na de uitzaai
Plantafstand : de aanbevolen tussenafstand bedraagt 30 x 30cm
Standplaats : normale tuingrond
Begin oogst : ca 3 maanden na het zaaien

1)Zaaien onder glas in een zaaibakje of op een zaaibed :
Zaai in de aangegeven periode in een zaaibakje gevuld met vochtige zaaigrond. Strooi de zaden zo gelijk mogelijk uit. Bedek met zaaigrond zodat de zaden op de aangegeven zaaidiepte liggen en druk licht aan. Zorg voor een zo constant mogelijke temperatuur, dit geeft een betere kieming. Dek het zaaibakje af met huishoudfolie of een deksel. Houd na het zaaien en tijdens het kiemen de grond vochtig met een vernevelaar.
Zodra de jonge zaailingen opkomen, de huishoudfolie of het deksel van het zaaibakje beetje bij beetje verwijderen.
Wanneer aan de kiemplantjes de eerste 2 echte blaadjes verschijnen, mag er verspeend worden. Met verspenen wordt bedoeld het overzetten van de plantjes in een ander zaaibakje of potje op een grotere onderlinge afstand, ongeveer 5cm. Gebruik hiervoor een verspeenstokje.
Zodra de jonge plantjes voldoende beworteld zijn, kan u ze uitplanten.
**Houd rekening met de aanbevolen plantafstanden. Met de vermelding (bijvoorbeeld) 40 x 30cm wordt bedoeld: een afstand tussen 2 rijen van 40cm, en een afstand tussen 2 plantjes van 30cm. Het eerste getal wijst op de afstand tussen de rijen. Het tweede getal wijst naar de afstand tussen 2 planten.

2) Zaaien op een zaaibed in volle grond :
Kies voor een zaaibed een beschutte plaats in de halfschaduw. Maak de grond onkruidvrij, goed los en fijn. Strooi de zaden zo gelijk mogelijk uit en bedek met grond zodat de zaden op de aangegeven diepte liggen.
Houd het zaaibed de eerste dagen vochtig en vooral onkruidvrij.
Na opkomst plant u de plantjes uit op hun definitieve plaats.
vervolg vanaf 1**

3) Zaaien ter plaatse :
Maak de grond onkruidvrij, goed los en fijn. Span een touw of leg een lat of plank zodat u een mooi, recht geultje kunt trekken om de zaden in te leggen. Bedek de zaden nadien met een fijn laagje aarde zodat ze op de aangegeven diepte liggen. Druk aan met een hark of een plankje. Begiet heel voorzichtig of benevel met de tuinslang. Zet aan het begin van de rij een plantenetiket met de naam van de groente.
Uitdunnen : Meestal liggen de zaden in de rij dichter bij elkaar dan nodig. Dun uit door 1 op de 2 planten te oogsten en de andere te laten verder groeien.
vervolg vanaf 1**