Wilde Rucola (80683)

2,00

Diplotaxis tenuifolia
Rucola of zandkool heeft een zeer aparte smaak. Men vindt er zowel het pikante van radijsjes als een notensmaak in terug. Daarom is het zo geliefd in salades.

Slechts 2 resterend op voorraad

SKU: F80683 Categorie: Tag:

Beschrijving

Wilde rucola heeft een dieper ingesneden blad en een iets meer pikante smaak dan de gewone rucola.
Selectie uit het assortiment Franchi Sementi (Italië). De informatie op de verpakking is uitsluitend frans- en engelstalig.

Inhoud : 3g

Geschikt voor teelt in de tuin, in potten en zelfs binnenhuis in de winter.
Zaaien onder glas in volle grond : februari-maart en september-november
Zaaien ter plaatse in volle grond : april tot begin september
Zaaitemperatuur : 16°C
Zaaidiepte : 0,5cm
Kiemduur : 4 – 7 dagen
Plantafstand : de aanbevolen tussenafstand bedraagt 15 x 3-4cm
Standplaats : goed losse grond, voldoende vochthoudend
Begin oogst : 1 -3 maanden na het zaaien

Zaaien ter plaatse :
Maak de grond onkruidvrij, goed los en fijn.
Om in rijtjes te zaaien spant men een touw of legt men een lat of plank zodat een mooi, recht geultje kan getrokken worden. Hierin kunnen dan de zaden gelegd worden.
Bedek de zaden nadien met een fijn laagje aarde zodat ze op de aangegeven diepte liggen. Druk aan met een hark of een plankje.
Begiet heel voorzichtig of benevel met de tuinslang. Zet aan het begin van de rij een plantenetiket met de naam van de groente.
Uitdunnen : Meestal liggen de zaden in de rij dichter bij elkaar dan nodig. Trek de jonge planten die te kort bij elkaar staan, uit.
Houd rekening met de aanbevolen plantafstanden. Met de vermelding (bijvoorbeeld) 40 x 30cm wordt bedoeld: een afstand tussen 2 rijen van 40cm, en een afstand tussen 2 plantjes van 30cm. Het eerste getal wijst op de afstand tussen de rijen. Het tweede getal wijst naar de afstand tussen 2 planten.

Oogsten : Als men niet te diep afsnijdt, kan er meerdere malen geoogst worden. Oude bladeren zijn taaier en worden bitter. Zaai daarom regelmatig kleine hoeveelheden. Tijdens zachte winters kan men blijven dooroogsten, het volgende jaar zal er dan bloei zijn. Ook de bloemen zijn eetbaar.