Rucola Wasabi (2596)

2,00

Diplotaxis tenuifolia

Wasabi rucola is o.a. geschikt voor in salades, bij carpaccio en in combinatie met kazen.

Op voorraad

Artikelnummer: B2596 Categorie: Tag:

Beschrijving

Zoals de naam het reeds zegt, heeft deze rucola een pikante wasabi-smaak.
Hij geeft extra pit in bijvoorbeeld een salade maar zijn smaak is niet te fel overheersend.

Type: Bladgroente
Inhoud: 0,5g
Aantal zaden per gram: 3900
Merk: Buzzy Seeds (Nederland)

Geschikt voor teelt in de tuin, in potten en zelfs binnenhuis in de winter.
Zaaien onder glas in volle grond: februari-maart en september-november
Zaaien ter plaatse in volle grond: april tot begin september
Zaaitemperatuur: 16°C
Zaaidiepte: 0,5cm
Kiemduur: 4-7 dagen
Plantafstand: de aanbevolen tussenafstand bedraagt 15 x 3-4cm
Standplaats: goed losse grond, voldoende vochthoudend
Begin oogst: 1-3 maanden na het zaaien

Zaaien ter plaatse:
Maak de grond onkruidvrij, goed los en fijn.
Om in rijtjes te zaaien spant men een touw of legt men een lat of plank zodat een mooi, recht geultje kan getrokken worden. Hierin kunnen dan de zaden gelegd worden.
Bedek de zaden nadien met een fijn laagje aarde zodat ze op de aangegeven diepte liggen. Druk aan met een hark of een plankje.
Begiet heel voorzichtig of benevel met de tuinslang. Zet aan het begin van de rij een plantenetiket met de naam van de groente.
Uitdunnen : Meestal liggen de zaden in de rij dichter bij elkaar dan nodig. Trek de jonge planten die te kort bij elkaar staan, uit.
Houd rekening met de aanbevolen plantafstanden. Het eerste getal wijst op de afstand tussen de rijen. Het tweede getal wijst naar de afstand tussen 2 planten.

Oogsten: Als je niet te diep afsnijdt, kan er meerdere malen geoogst worden.

Meer informatie over het zaaien van rucola en andere groenten.

Tip:

  • Oude bladeren zijn taaier en worden bitter. Zaai daarom regelmatig kleine hoeveelheden.
  • Tijdens zachte winters kan je blijven door oogsten, het volgende jaar zal de plant in bloei komen.
  • Ook de gele bloemetjes zijn eetbaar.