Japanse Peterselie Roodbladig (1172)

1,90

Botanische naam : Perilla crispa

Artikelnummer: 1172 Categorieën: ,

Beschrijving

Japanse peterselie wordt ook Perilla of Shiso genoemd. Het is een typisch Japans kruid en wordt veel gebruikt in de Japanse keuken.
Alle delen van de perillaplant zijn bruikbaar in de keuken : van de kiemen, tot de blaadjes, bloemen en vruchten. De smaak varieert ergens tussen basilicum, peper en citroenmelisse.
De volwassen plant kan ca 60cm hoog worden.

Inhoud: 0,5g

Zaaien in volle grond op zaaibed: van april tot juni, verspenen en uitplanten
Zaaien in volle grond op rijen: van april tot juni en uitdunnen
Kiemtijd: 2 weken
Verspenen: zodra de eerste 2 echte blaadjes gevormd zijn
Uitplanten: vanaf half mei
Plantafstand: 25cm
Afstand tussen de rijen: 25cm
Oogsten: vanaf 70 dagen na opkomst

Tip: Bescherm de jonge zaailingen tegen late nachtvorst dmv een vliesdoek.