Broccoletto Cima di Rapa Sessantina (80638)

2,00

Brassica rapa
De geur en de smaak zijn zeer kruidig: een combinatie van kool en peperig als mosterd.
Snij de harde onderstengels af voor het klaarmaken. Die kunnen later in een stoofschotel of een soep, of meekoken om een bouillon op smaak te brengen. De bloempjes en topscheuten kunnen goed rauw als slaatje worden gegeten. Het tere deel kan samen met een teentje look, kort gestoofd worden in wat olijfolie tot de gewenste zachtheid bereikt wordt. Opdienen met enkele druppels citroensap, warm of koud of in combinatie met tomaten en uien.

 

Artikelnummer: F80638 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Deze groente heeft diverse alternatieve benamingen zoals rapini , Italiaanse broccoli, Cime di Rapa, broccoletto, ‘toppen van rapen’.
Deze italiaanse broccoli is een raapsteeltje / kooltje van 30-40cm hoog met dunne stelen met bladeren en kleine broccoli bloemhoofdjes.

Type: Koolsoorten
Inhoud: 15g
Merk: Franchi Sementi (Italië). De informatie op de verpakking is in frans, duits, engels, italiaans.

Zaaien vanaf half maart op een rijtje. Dun later op enkele centimeters uit.
Uitdunnen is nodig om stevige plantjes te krijgen met een bloemhoofdje. Zonder uitdunnen zullen  de afzonderlijke plantjes, en dus ook de bloeiwijzen zeer klein blijven.

Broccoletto is een gemakkelijk en weinig eisend gewas. Een gewone bemesting met wat compost zal meestal voldoende zijn.

Oogsten: Snij de stelen af als de bloemknoppen nog grotendeels dicht zijn. De planten lopen dan opnieuw uit en vormen weer takken met bloemhoofden.