Aanbieding!

Kardoen, verbeterde witte (2168)

1,60 1,00

Cynara cardunculus
Kardoen is een groente die met zijn prachtige bloemen ook een plaats verdient in de siertuin.
De plant is verwant aan de artisjok en wordt vooral gewaardeerd voor de eetbare bladeren en stelen. Die worden klaargemaakt als bleekselder. Gebruik citroensap om verkleuring te vermijden.

 

Ten minste houdbaar tot 01/07/2020

Slechts 1 resterend op voorraad

Artikelnummer: 2168 Categorieën: , Tags: ,

Beschrijving

Kardoen is een meerjarige plant maar moet in de winter afgedekt worden.
De binnenste nerven, het hart en de bloem zijn eetbaar. Vanaf augustus mag je de bladeren omwikkelen met stro of met zwarte folie. Na 3-4 weken kan je beginnen oogsten.
De brede bladstelen en bladeren hebben een frisse smaak.
Bij vroege oogst (augustus), zijn ze ook ongebleekt nog sappig en lekker mals.
Bij een late oogst (oktober) is de smaak wat bitter en het gewas stugger.

Categorie: Stengelgroenten
Inhoud: 2g
Aantal zaden per gram: 25
Zaden: Gonthier®

Zaaien onder koud glas in potjes: maart-april
Zaaien ter plaatse in volle grond: mei-juli
Zaaitemperatuur: 14°C
Zaaidiepte: 1cm
Kiemduur: 12-20 dagen
Uitplanten: 5-6 weken na de uitzaai (half mei)
Plantafstand: de aanbevolen tussenafstand bedraagt 80 x 80cm
Standplaats: normale tuingrond
Begin oogst: 5 maanden na opkomst

Meer informatie over het zaaien van kardoen en andere groenten.

Overblijvende plant, maar moet ’s winters worden afgedekt. Vanaf eind augustus de stengels bij elkaar binden en met zwarte folie bedekken. 3-4 weken later kan er worden geoogst.

Andere suggesties…