Courgette Partenon F1 (61046)

5,00

Cucurbita pepo
De planten vormen geen ranken en zijn dus goed te telen in grote potten.

SKU: OBZ61046 Categorie:

Beschrijving

Partenon F1 is een ras met mooie donkergroene, bijna zwarte vruchten. De courgettes zijn bovendien mooi glanzend en gelijkmatig.
Het ras is goed bestand tegen ziekten zodat u verzekerd bent van een zeer goede opbrengst, zelfs bij ongunstige weersomstandigheden.
Selectie uit het assortiment Oranjebandzaden.

Inhoud : 7 zaden

Zaaien onder glas : maart – april
Zaaien ter plaatse in volle grond : vanaf half mei
Zaaitemperatuur : 16 – 18°C
Zaaidiepte : 1cm
Kiemduur : 6-14 dagen
Verspenen : zodra de eerste 2 echte blaadjes gevormd zijn
Uitplanten : vanaf half mei
Plantafstand : de aanbevolen tussenafstand bedraagt 100 x 100cm
Standplaats : normale, humusrijke tuingrond op een zonnige plaats
Begin oogst : 3 maanden na opkomst

1)Zaaien onder glas in een zaaibakje of in potjes
Zaai in de aangegeven periode in een zaaibakje gevuld met vochtige zaaigrond. Strooi de zaden zo gelijk mogelijk uit. Bedek met zaaigrond zodat de zaden op de aangegeven zaaidiepte liggen en druk licht aan. Zorg voor een zo constant mogelijke temperatuur, dit geeft een betere kieming. Dek het zaaibakje af met huishoudfolie of een deksel. Houd na het zaaien en tijdens het kiemen de grond vochtig met een vernevelaar.
Zodra de jonge zaailingen opkomen, de huishoudfolie of het deksel beetje bij beetje verwijderen.
Wanneer aan de kiemplantjes de eerste 2 echte blaadjes verschijnen, mag er eventueel verspeend worden. Met verspenen wordt bedoeld het overzetten van de plantjes in een ander zaaibakje of potje op een grotere onderlinge afstand. Het doel hiervan is het verkrijgen van een sterker wortelgestel. Gebruik hiervoor een verspeenstokje.
Vanaf half mei mag u uitplanten op de definitieve plaats.
**Houd rekening met de aanbevolen plantafstanden. Met de vermelding (bijvoorbeeld) 40 x 30cm wordt bedoeld: een afstand tussen 2 rijen van 40cm, en een afstand tussen 2 plantjes van 30cm. Het eerste getal wijst op de afstand tussen de rijen. Het tweede getal wijst naar de afstand tussen 2 planten.

2) Zaaien ter plaatse
Maak de grond onkruidvrij, goed los en fijn. Span een touw of leg een lat of plank zodat u een mooi, recht geultje kunt trekken om de zaden in te leggen. Bedek de zaden nadien met een fijn laagje aarde zodat ze op de aangegeven diepte liggen. Druk aan met een hark of een plankje. Begiet heel voorzichtig of benevel met de tuinslang. Zet aan het begin van de rij een plantenetiket met de naam van de groente.
vervolg vanaf 1**

Courgetteplanten verbruiken veel water en voedingsstoffen. Regelmatig water en meststoffen geven is daarom belangrijk voor een goede groei en oogst.
Oogsten : De bloemen zijn in een jong stadium eetbaar en worden meer en meer in de keuken gebruikt. De vruchten worden eveneens in een jong stadium geoogst (15-20cm). Bij voortdurend oogsten blijft de plant langer doordragen.

Andere suggesties…

 • 028 Wortel Touchon - Carotte Touchon

  Wortel Touchon (028)

  1,90
  In winkelmand
 • Kweekzak kruiden Vigoroot

  Kweekzak Vigoroot Kruiden (13072)

  6,75
  Verder lezen