Aanbieding!

Lage boterboon Hildora (3228)

4,95 4,00

Op voorraad

Beschrijving

Slanke, goudgele peulen (16-17cm) die gemakkelijk plukbaar boven aan de plant hangen.
Het zaad is wit.
Zeer hoge opbrengst.
Goed bestand tegen ziekten.

Inhoud : 100g

Meer informatie over lage bonen :

Lage bonen of stambonen is een grote groep met verschillende soorten :
-Prinsesbonen : hebben witte of donkere zaden en een minder fijne peul dan naaldbonen. Ze hebben ook sneller de neiging zaad te vormen in de peulen. Er zijn prinsesbonen met gele peulen (of boterbonen) en met paarse peulen (blauwe bonen). De paarse bonen kleuren groen bij het koken.

-Naaldbonen (haricots verts) hebben heel fijne, tot 20cm lange peulen. Het gewas is meestal weelderig en er kan meerdere keren geplukt worden. De zaden zijn zwart, bruin of gevlekt. Gekleurde zaden verdragen net iets beter de koude en de vochtigheid bij een (te) vroege zaai.

-Chinese bonen (hotelbonen) hebben fijne, korte (12cm) peulen. Het gewas is meer gedrongen en er kan hooguit 2 x geplukt worden. De peulen zijn zeer recht, fijn en gelijk van vorm. De zaden zijn wit.

-Snijbonen hebben lange, platte, brede peulen en worden in stukjes gesneden voor gebruik.

-Droogbonen kunnen in een jong stadium als gehele boon gegeten worden. In volgroeid stadium worden de bonen gedopt. De zaden kunnen dan vers gegeten worden. Indien men de bonen aan de plant laat afrijpen, kunnen ze enkele dagen na het oogsten gedopt worden en bewaard worden als droogboon.

Zaaien van lage bonen : De bonenteelt kan vervroegd worden door in potten (10,5cm) te zaaien (3 zaden per potje) of door te zaaien in de serre. Op deze manier kan er gezaaid worden vanaf half april.
Zaaien in volle grond kan vanaf 15 mei. De grondtemperatuuur moet minimum 10°C zijn. Als de bonen boven de grond staan kunnen ze absoluut geen nachtvorst verdragen. Er wordt gezaaid in rijen of in groepjes van 3–4 zaden (zaaidiepte 3cm).

Tip : Tijdens de bloei en peulvorming mogen bonen niet droog staan. Door te weinig water in deze periode zullen de peulen korter blijven en te weinig zaden bevatten. De kans op draadvorming vergroot fel. Maak een geultje langs de planten en laat hierin water lopen. Geef geen water op het blad om rot worden te vermijden.

Extra informatie

Gewicht 100 g