Augurk Kleine Groene Parijse Bio (7042)

3,00

 

Cucumis sativus
Augurken zijn vooral gekend voor het gebruik in pickles maar worden ook ingemaakt in zuur of zoetzuur.

Artikelnummer: G74025 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

De augurk kleine, scherpe, groene wordt ook wel ‘Petit vert de Paris’ of ‘National’ genoemd. Het is een oud ras met gestekelde vruchten, ideaal voor inmaak.
Het is geschikt voor teelt in volle grond (vlakveld of aan draad) en serre.
Pluk de vruchten als ze jong zijn om bittervorming te voorkomen en nieuwe vruchtvorming te stimuleren
Alhoewel dit ras bij minder gunstige weersomstandigheden gevoelig is voor ziekten, geeft het een goede opbrengst.

Biologische zaden
Type: Vruchtgroente
Inhoud: 2g
Aantal zaden per gram: 40
Merk: Germisem

Zaaien binnen in een zaaibakje: februari-maart
Zaaien onder glas: april-mei
Zaaien in volle grond: vanaf mei
Zaaitemperatuur: 18°C
Zaaidiepte: 1cm
Kiemduur: 6-14 dagen
Verspenen: zodra de eerste 2 echte blaadjes gevormd zijn
Uitplanten: vanaf half mei of 5-6 weken na de uitzaai
Plantafstand: de aanbevolen tussenafstand bedraagt 200 x 40cm
Standplaats: normale tuingrond, zonnig en windluw
Begin oogst: 80-90 dagen na opkomst

Meer informatie over het zaaien van augurken en andere groenten.

De augurkplanten kunnen eventueel opgebonden worden aan draad. Hierdoor neemt de teelt minder plaats in en blijven de vruchten proper.
Men kan echter ook op de grond telen (vlakke teelt). Om de vruchten proper te houden, legt men gronddoek, of stro. De ranken kunnen zich aan dit laatste vasthechten en de planten blijven makkelijker liggen bij wind.

Regelmatig oogsten in een jong stadium bevordert het ontstaan van voortdurend nieuwe vruchten. Dit heeft tot gevolg dat de oogstperiode lang duurt. Plukt men de vruchten niet, dan zullen zich slechts enkele vruchten ontwikkelen en de rest zal achterblijven in groei.
Vermijd het gewas te beschadigen tijdens het plukken. Door het schuren van de bladeren en ranken over elkaar, ontstaat er schade. Dit geeft de planten een versleten indruk.