Andijvie Gekrulde van Ruffec (053)

1,90

Chicorium endivia
Andijvie is een vitaminerijke en lekkere groente die een rijke oogst kan opleveren. Bovendien is het zowel in de tuin als in de keuken een gemakkelijke groente. Het blad van krulandijvie wordt vnl rauw in slaatjes gebruikt maar kan ook gestoofd worden.

Slechts 2 resterend op voorraad

Artikelnummer: LDV053 Categorie: Tag:

Beschrijving

Krulandijvie van Ruffec geeft een zeer dichte krop met vele lange, diep ingesneden bladeren.
Het ras is goed bestand tegen de koude en vochtigheid van het najaar.
Geschikt voor alle grondsoorten.
Deze zaden zijn een selectie uit het assortiment Graines Les Doigts Verts uit Frankrijk. De informatie op de verpakking is uitsluitend franstalig.

Type: Bladgroente
Inhoud : 5g

Andijvie kan met een regelmaat van een 3-tal weken gezaaid worden onder glas of eventueel in volle grond.
Hou tijdens de opkweek een temperatuur van minimum 15°C. Daalt de temperatuur te laag, dan komt er een groeistilstand. Bij de verdere teelt zullen de planten dan doorschieten. © Gonthier Zaden
Winterandijvie zaait men best niet voor eind juni. Bij vroeger zaaien zal ook deze andijvie opschieten.

Zaaitemperatuur: minimum 14-16°C
Zaaidiepte: 0,5cm
Kiemduur: 15 dagen
Uitplanten: 5-6 weken na de uitzaai.
Plantafstand: de aanbevolen tussenafstand bedraagt 40x40cm
Standplaats: normale tuingrond
Begin oogst: 75 dagen na opkomst© Gonthier Zaden

Meer informatie over het zaaien van andijvie en andere groenten.

Enkele dagen tot 2 weken voor de oogst, kan je andijvie bleken door de krop dicht te binden of af te dekken met een (donkere) emmer.
Gebleekte andijvie is niet alleen mooier ; de gele blaadjes zijn ook minder bitter.

Andere suggesties…