Andijvie Breedblad Nummer Vijf 2 (2012)

1,30

Chicorium endivia
Andijvie is een vitaminerijke en lekkere groente die een rijke oogst kan opleveren.
Bovendien is het zowel in de tuin als in de keuken een gemakkelijke groente.
Breedblad andijvie wordt meestal gestoofd. De blaadjes van het gele hart smaken echter ook fris in een slaatje.

Artikelnummer: 2012 Categorie:

Beschrijving

Breedblad Nummer Vijf vormt flinke kroppen met een geel hart.
Het ras is geschikt voor lenteteelt in de serre en voor zomer- en herfstteelt in de volle grond.

Type: Bladgroente
Inhoud: 3g (600 zaden per gram)

Zaaien:
Kropandijvie kan met een regelmaat van een 3-tal weken gezaaid worden onder glas of in volle grond.
Houd tijdens de opkweek een temperatuur van minimum 15°C. Daalt de temperatuur te laag, dan komt er een groeistilstand. Nadien zullen de planten dan doorschieten.
Houd de groeiplek na het uitplanten steeds goed vochtig.

Zaaien onder glas: april (lenteteelt)
Zaaien buiten op zaaibed of ter plaatse in volle grond: juni-juli (zomer- en herfstteelt)
Zaaitemperatuur: minimum 14-16°C
Zaaidiepte: 0,5cm
Kiemduur: 15 dagen
Verspenen: zodra de eerste 2 echte blaadjes gevormd zijn
Uitplanten: 5-6 weken na de uitzaai.
Plantafstand: de aanbevolen tussenafstand bedraagt 30 x 30cm
Standplaats: normale tuingrond
Begin oogst: 75 dagen na opkomst (tot oktober)
 ©Gonthier Zaden

Meer informatie over het zaaien van andijvie en andere groenten.

Oogsten: Enkele dagen tot een week voor de oogst, kan je andijvie bleken door de krop dicht te binden of af te dekken met een (donkere) emmer.
Gebleekte andijvie is niet alleen mooier; de gele blaadjes zijn ook minder bitter.

Andere suggesties…