Andijvie Gekrulde Wallonne (057)

2,55

Chicorium endivia
Andijvie is een vitaminerijke en lekkere groente die een rijke oogst kan opleveren.
Bovendien is het zowel in de tuin als in de keuken een gemakkelijke groente.
Het blad van krulandijvie wordt vnl rauw in slaatjes gebruikt maar kan ook gestoofd worden.

Op voorraad

Artikelnummer: LDV057 Categorie: Tag:

Beschrijving

Krulandijvie Wallonne (ook wel President genoemd) geeft zeer dikke en vaste kroppen met fijn, uitgesneden, sterk gekruld blad.
Dit ras is goed bestand tegen de koude en daardoor zeer geschikt voor late zomerteelt en herfst- en winterteelt in volle grond. Je kan oogsten tot december.
Geschikt voor alle grondsoorten.
Deze zaden zijn een selectie uit het assortiment Les Doigts Verts uit Frankrijk. De informatie op de verpakking is uitsluitend franstalig.

Type: Bladgroente
Inhoud: 5g

Andijvie kan met een regelmaat van een 3-tal weken gezaaid worden onder glas of eventueel in volle grond.
Hou tijdens de opkweek een temperatuur van minimum 15°C. Daalt de temperatuur te laag, dan komt er een groeistilstand. Bij de verdere teelt zullen de planten dan opschieten.
Winterandijvie zaai je best niet voor eind juni. Bij vroeger zaaien zal ook deze andijvie opschieten. © Gonthier Zaden

Zaaien buiten op zaaibed of ter plaatse in volle grond: juni-augustus
Zaaitemperatuur: minimum 14-16°C
Zaaidiepte: 0,5cm
Kiemduur: 15 dagen
Uitdunnen: 1 maand na opkomst
Plantafstand: de aanbevolen tussenafstand bedraagt 40x40cm
Standplaats: normale tuingrond
Begin oogst: 3 tot 4 maanden na het zaaien. Wanneer strenge vorst wordt voorspeld, doe je er goed aan de planten te oogsten en vorstvrij tebewaren.
Enkele dagen tot een week voor de oogst, kan je andijvie bleken door de krop dicht te binden of af te dekken met een (donkere) emmer. Gebleekte andijvie is niet alleen mooier ; de gele blaadjes zijn ook minder bitter.

Meer informatie over het zaaien van andijvie en andere groenten.

 

Andere suggesties…