Andijvie Gekrulde Dikke, zelfkroppende (056)

1,90

Chicorium endivia
Andijvie is een vitaminerijke en lekkere herfstgroente die een rijke oogst kan opleveren.
Bovendien is het zowel in de tuin als in de keuken een gemakkelijke groente.
Het blad wordt gestoofd of rauw als sla gebruikt. Het gele hart smaakt fris in een slaatje.

Op voorraad

Artikelnummer: LDV056 Categorie: Tag:

Beschrijving

Deze krulandijvie vormt dikke kroppen met diep ingesneden bladeren.
Ze is zeer koudebestendig en bleekt gemakkelijk.
Deze zaden zijn een selectie uit het assortiment Les Doigts Verts Frankrijk. De informatie op de verpakking is uitsluitend franstalig.

Type: Bladgroente
Inhoud: 5g

Zaaien onder glas op een zaaibed: april-mei (lenteteelt)
Zaaien buiten op zaaibed of ter plaatse in volle grond: juni-augustus (zomer- en herfstteelt)
Zaaitemperatuur: minimum 14-16°C
Zaaidiepte: 0,5cm
Kiemduur: 15 dagen
Uitdunnen: 1 maand na opkomst
Plantafstand: de aanbevolen tussenafstand bedraagt 40x30cm
Standplaats: normale tuingrond
Begin oogst: 3 tot 4 maanden na het zaaien

Meer informatie over het zaaien van andijvie en andere groenten.

Tip: Enkele dagen tot een tweetal weken voor de oogst, kan je andijvie bleken door de krop dicht te binden of af te dekken met een (donkere) emmer. Gebleekte andijvie is niet alleen mooier ; de gele blaadjes zijn ook minder bitter.

Tip: Vermijd begieten op het heetst van de dag.

Andere suggesties…