Andijvie Gekrulde De Meaux (2020)

1,30

Chicorium endivia
Andijvie is een vitaminerijke en lekkere groente die een rijke oogst kan opleveren.
Bovendien is het zowel in de tuin als in de keuken een gemakkelijke groente.
Het blad van krulandijvie wordt vnl rauw in slaatjes gebruikt maar kan ook gestoofd worden.

Artikelnummer: 2020 Categorie:

Beschrijving

Krulandijvie de Meaux geeft dikke en vaste kroppen en is zeer goed bestand tegen warmte en droogte.
Dit ras is geschikt voor late zomerteelt en herfstteelt in volle grond.

Type: Bladgroente
Inhoud: 3g (750 zaden per gram)

Andijvie kan met een regelmaat van een 3-tal weken gezaaid worden.
Hou tijdens de opkweek een temperatuur van minimum 15°C. Daalt de temperatuur te laag, dan komt er een groeistilstand. Bij de verdere teelt zullen de planten dan doorschieten.
Houd de groeiplek na het uitplanten steeds goed vochtig.

Zaaien buiten op zaaibed of ter plaatse in volle grond: juni-juli, begin augustus
Zaaitemperatuur: minimum 14-16°C
Zaaidiepte: 0,5cm
Kiemduur: 15 dagen
Uitplanten: 5-6 weken na de uitzaai
Plantafstand: de aanbevolen tussenafstand bedraagt 30x30cm
Standplaats: normale tuingrond
Begin oogst: 75 dagen na opkomst tot eind september©Gonthier Zaden

Meer informatie over het zaaien van andijvie en andere groenten.

Enkele dagen tot een 2-tal weken voor de oogst, kan je andijvie bleken door de krop dicht te binden of af te dekken met een (donkere) emmer.
Gebleekte andijvie is niet alleen mooier ; de gele blaadjes zijn ook minder bitter.

Andere suggesties…