Andijvie Cornet d Anjou (065)

1,90

Chicorium endivia
Andijvie is een vitaminerijke en lekkere groente die een rijke oogst kan opleveren.
Bovendien is het zowel in de tuin als in de keuken een gemakkelijke groente.

Slechts 2 resterend op voorraad

Artikelnummer: LDV065 Categorie: Tag:

Beschrijving

Andijvie Cornet d’Anjou is een grootbladig, snelgroeiend ras met lichtgroene bladeren die snel bleek worden.
Het ras is niet goed bestand tegen de kou.
Aan het einde van de opkweek rollen de bladeren van het hart zich in de vorm van een hoorn.
Deze zaden zijn een selectie uit het assortiment Les Doigts Verts uit Frankrijk. De informatie op het zakje is uitsluitend franstalig.

Type: Bladgroente
Inhoud: 5g 

Hou tijdens de opkweek een temperatuur van minimum 15°C. Daalt de temperatuur te laag, dan komt er een groeistilstand. Bij de verdere teelt zullen de planten dan doorschieten.
Houd de groeiplek na het uitplanten steeds goed vochtig.

Zaaien ter plaatse in volle grond: eind juni-begin september
Zaaitemperatuur: minimum 14-16°C
Zaaidiepte: 0,5cm
Kiemduur: 15 dagen © Gonthier Zaden
Uitdunnen: 5-6 weken na de uitzaai.
Plantafstand: de aanbevolen tussenafstand bedraagt 25x25cm
Standplaats: normale tuingrond
Begin oogst: 60-75 dagen na opkomst

Zaaien ter plaatse:
Maak de grond onkruidvrij, goed los en fijn. Span een touw of leg een lat of plank zodat u een mooi, recht geultje kunt trekken om de zaden in te leggen.
Bedek de zaden na het zaaien met een fijn laagje aarde zodat ze op de aangegeven diepte liggen.
Druk aan met een hark of een plankje.
Begiet heel voorzichtig of benevel met de tuinslang.
Zet aan het begin van de rij een plantenetiket met de naam van de groente.
Meestal liggen de zaden in de rij dichter bij elkaar dan nodig. Trek de jonge planten die te kort bij elkaar staan, uit en plant ze op een andere plaats in je moestuin.

Andere suggesties…