Andijvie Breedblad Volhart Winter (2015)

1,30

Chicorium endivia
Andijvie is een vitaminerijke en lekkere herfstgroente die een rijke oogst kan opleveren.
Bovendien is het zowel in de tuin als in de keuken een gemakkelijke groente.
Breedblad andijvie wordt meestal gestoofd. De blaadjes van het gele hart smaken echter ook fris in een slaatje.

Artikelnummer: 2015 Categorie:

Beschrijving

Andijvie Breedblad volhart geeft een vaste, zelfblekende krop met stevige maar sappige bladeren.
Dit ras is goed bestand tegen gure en ongunstige weersomstandigheden want het is weinig gevoelig voor rot worden. Het is dan ook zeer geschikt voor herfst- en winterteelt in volle grond.
‘Breedblad Volhart Winter’ is niet gevoelig voor opschieten mits in de juiste periode gezaaid.

Type: Bladgroente
Inhoud : 3g (600 zaden per gram)

Kropandijvie kan met een regelmaat van een 3-tal weken gezaaid worden.
Hou tijdens de opkweek een temperatuur van minimum 15°C. Daalt de temperatuur te laag, dan komt er een groeistilstand. De kans is dan groot dat nadien de planten zullen doorschieten.
Houd de groeiplek na het uitplanten steeds goed vochtig.

Zaaien buiten op zaaibed of ter plaatse in volle grond: juni-juli
Zaaitemperatuur: minimum 14-16°C
Zaaidiepte: 0,5cm
Kiemduur: 15 dagen
Uitplanten: 5-6 weken na de uitzaai
Plantafstand: de aanbevolen tussenafstand bedraagt 30 x 30cm
Standplaats: normale tuingrond
Begin oogst: 75 dagen na opkomst tot november

Meer informatie over het zaaien van andijvie en andere groenten.

Oogsten: Enkele dagen tot 2 weken voor de oogst, kan je andijvie bleken door de krop dicht te binden of af te dekken met een (donkere) emmer.
Gebleekte andijvie is niet alleen mooier ; de gele blaadjes zijn ook minder bitter.

Andere suggesties…