Pelargonium Apollo F1 (4562)

4,65

Artikelnummer: 4562 Categorie: Tag:

Beschrijving

Botanische naam : Pelargonium Zonale Apollo F1
NL naam : Geranium recht
Kleur : wit

Inhoud : 10 zaden

Zaaien : in januari-februari in een kweekbakje bij 20-22°C en op 2mm diepte.
Verplanten in potten van 10cm als de jonge plantjes een hoogte van 8-10cm bereiken. Veel licht geven en een temperatuur van 15°C aanhouden.
Vanaf half april de planten laten afharden : laat de temperatuur zakken of zet de jonge plantjes buiten onder beschutting. Let op voor koude nachten!
Uitplanten : vanaf half mei, na de Ijsheiligen
Bloei : van half juni tot oktober.

Zaaien binnenshuis in een zaaibakje
Zaai in de aangegeven periode in een zaaibakje gevuld met vochtige zaaigrond. Strooi de zaden zo gelijk mogelijk uit. Bedek met zaaigrond zodat de zaden op de aangegeven zaaidiepte liggen en druk licht aan. Zorg voor een zo constant mogelijke temperatuur, dit geeft een betere kieming. Denk ook aan de nachttemperatuur van uw centrale verwarming! Dek het zaaibakje af met huishoudfolie of een deksel. Houd na het zaaien en tijdens het kiemen de grond vochtig met een vernevelaar.

Zodra de jonge zaailingen opkomen, de huishoudfolie of het deksel beetje bij beetje verwijderen.
Wanneer na de kiemplantjes de eerste 2 echte blaadjes verschijnen, mag er verspeend worden. Met verspenen wordt bedoeld het overzetten van de plantjes in een ander zaaibakje of potje op een grotere onderlinge afstand, ongeveer 5 cm. Het doel hiervan is het verkrijgen van een sterker wortelgestel. Gebruik hiervoor een verspeenstokje.
Vanaf begin mei mogen de jonge planten stilaan aan de buitentemperatuur wennen. Zet ze een week achtereen dagelijks wat langer buiten, zodat ze aan de weersomstandigheden kunnen wennen. Vermijd echter (nacht)vorst. Vanaf half mei mogen de éénjarigen op hun vaste plaats worden uitgeplant.