Lavatera Rose (4430)

1,30

Bekermalva is een eenjarige plant met opvallende, zijdeachtige, roze trompetvormige bloemen die zeer aantrekkelijk zijn voor bijen en vlinders. Ze zijn een blikvanger in elke border.
Bovendien zijn het schitterende snijbloemen.

Artikelnummer: 4430 Categorie:

Beschrijving

Botanische naam : Lavatera trimestris
NL naam : Bekermalva
Kleur : rose
Hoogte : 120cm
Bloeitijd : juli tot oktober

Inhoud : 1,5g

Zaaien onder glas in een zaaibakje : half maart tot half april
Zaaien buiten op zaaibed : half april tot eind mei
Zaaitemperatuur : 18°C
Zaaidiepte : 1cm
Kiemtijd : 15 dagen
Verplanten : vanaf half mei of 5-6 weken na het zaaien
Plantafstand : de aanbevolen tussenafstand bedraagt 30 x 30cm
Standplaats : normale tuingrond, zonnig
Begin bloei : 55 dagen na opkomst

1)Zaaien binnenshuis in een zaaibakje
Zaai in de aangegeven periode in een zaaibakje gevuld met vochtige zaaigrond. Strooi de zaden zo gelijk mogelijk uit. Bedek met zaaigrond zodat de zaden op de aangegeven zaaidiepte liggen en druk licht aan. Zorg voor een zo constant mogelijke temperatuur, dit geeft een betere kieming. Denk ook aan de nachttemperatuur van uw centrale verwarming! Dek het zaaibakje af met huishoudfolie of een deksel. Houd na het zaaien en tijdens het kiemen de grond vochtig met een vernevelaar.

*Zodra de jonge zaailingen opkomen, de huishoudfolie of het deksel beetje bij beetje verwijderen.
Wanneer na de kiemplantjes de eerste 2 echte blaadjes verschijnen, mag er verspeend worden. Met verspenen wordt bedoeld het overzetten van de plantjes in een ander zaaibakje of potje op een grotere onderlinge afstand, ongeveer 5 cm. Het doel hiervan is het verkrijgen van een sterker wortelgestel. Gebruik hiervoor een verspeenstokje.
Vanaf begin mei mogen de jonge planten stilaan aan de buitentemperatuur wennen. Zet ze een week achtereen dagelijks wat langer buiten, zodat ze aan de weersomstandigheden kunnen wennen. Vermijd echter (nacht)vorst. Vanaf half mei mogen de éénjarigen op hun vaste plaats worden uitgeplant.

**Op de verpakking staan de aanbevolen plantafstanden. Met de vermelding 40 x 30cm wordt bedoeld: een afstand tussen 2 rijen van 40 cm, en een afstand tussen 2 plantjes van 30 cm. Let op : bovenstaande tips gelden als leidraad, volg altijd de aanwijzingen op de zakjes.

2)Zaaien onder glas in een zaaibakje
 Zaai in de aangegeven periode in een zaaibakje gevuld met vochtige zaaigrond. Strooi de zaden zo gelijk mogelijk uit. Bedek met zaaigrond zodat de zaden op de aangegeven zaaidiepte liggen en druk licht aan. Zorg voor een zo constant mogelijke temperatuur, dit geeft een betere kieming. Dek het zaaibakje af met huishoudfolie of een deksel. Houd na het zaaien en tijdens het kiemen de grond vochtig met een vernevelaar.
vervolg vanaf 1*

3) Zaaien op een zaaibed
Kies voor een zaaibed een beschutte plaats in de halfschaduw. Maak de grond onkruidvrij, goed los en fijn. Strooi de zaden zo gelijk mogelijk uit en bedek met grond zodat de zaden op de aangegeven diepte liggen.
Houd het zaaibed de eerste dagen vochtig. Houd het zaaibed steeds onkruidvrij.
Na opkomst plant u de plantjes uit op hun uiteindelijke plaats van bestemming.
vervolg vanaf 1**

4) Zaaien ter plaatse
Maak de grond onkruidvrij, goed los en fijn. Span een touw of leg een lat of plank zodat u een mooi, recht geultje kunt trekken om de zaden in te leggen. Bedek de zaden nadien met een fijn laagje aarde zodat ze op de aangegeven diepte liggen. Druk aan met een hark of een plankje. Begiet heel voorzichtig of benevel met de tuinslang. Zet aan het begin van de rij een plantenetiket met de naam van de bloem.
Uitdunnen : Meestal liggen de zaden in de rij dichter bij elkaar dan nodig. Trek de jonge planten die te kort bij elkaar staan, uit.
vervolg vanaf 1**

Tip :
Lavatera houdt van goed losgemaakte en doorlatende grond op een warme, droge plaats.