Dianthus Barbatus Wee Willie (4260)

1,60

Duizendschonen zijn er in tal van vormen en kleuren. Dit zaadmengsel bevat enkelbloemige soorten die geschikt zijn zowel voor in de éénjarige tuin als voor in de bloembak.
De planten groeien in elke grondsoort, maar op een voedselrijke bodem op een zonnige plek worden ze extra mooi.

 

 

Artikelnummer: 4260 Categorie:

Beschrijving

Botanische naam : Dianthus barbatus Wee Willie
NL naam : Duizendschoon
Kleur : gemengd
Hoogte : 20cm

Inhoud : 0,50g

Zaaien onder glas in een zaaibakje : half maart tot half april en uitplanten
Zaaien buiten op zaaibed : half april tot eind mei en uitdunnen of uitplanten
Zaaitemperatuur : 16°C
Zaaidiepte : 0,5cm tot oppervlakkig
Kiemtijd : 14 dagen
Verplanten : vanaf half mei of 5-6 weken na het zaaien
Plantafstand : de aanbevolen tussenafstand bedraagt 20 x 20cm
Standplaats : normale tuingrond in volle zon of halfschaduw
Begin bloei : 80 dagen na opkomst

1)Zaaien binnenshuis in een zaaibakje
Zaai in de aangegeven periode in een zaaibakje gevuld met vochtige zaaigrond. Strooi de zaden zo gelijk mogelijk uit. Bedek met zaaigrond zodat de zaden op de aangegeven zaaidiepte liggen en druk licht aan. Zorg voor een zo constant mogelijke temperatuur, dit geeft een betere kieming. Denk ook aan de nachttemperatuur van uw centrale verwarming! Dek het zaaibakje af met huishoudfolie of een deksel. Houd na het zaaien en tijdens het kiemen de grond vochtig met een vernevelaar.

*Zodra de jonge zaailingen opkomen, de huishoudfolie of het deksel beetje bij beetje verwijderen.
Wanneer na de kiemplantjes de eerste 2 echte blaadjes verschijnen, mag er verspeend worden. Met verspenen wordt bedoeld het overzetten van de plantjes in een ander zaaibakje of potje op een grotere onderlinge afstand, ongeveer 5 cm. Het doel hiervan is het verkrijgen van een sterker wortelgestel. Gebruik hiervoor een verspeenstokje.
Vanaf begin mei mogen de jonge planten stilaan aan de buitentemperatuur wennen. Zet ze een week achtereen dagelijks wat langer buiten, zodat ze aan de weersomstandigheden kunnen wennen. Vermijd echter (nacht)vorst. Vanaf half mei mogen de éénjarigen op hun vaste plaats worden uitgeplant.

**Op de verpakking staan de aanbevolen plantafstanden. Met de vermelding 40 x 30cm wordt bedoeld: een afstand tussen 2 rijen van 40 cm, en een afstand tussen 2 plantjes van 30 cm. Let op : bovenstaande tips gelden als leidraad, volg altijd de aanwijzingen op de zakjes.

2)Zaaien onder glas in een zaaibakje
 Zaai in de aangegeven periode in een zaaibakje gevuld met vochtige zaaigrond. Strooi de zaden zo gelijk mogelijk uit. Bedek met zaaigrond zodat de zaden op de aangegeven zaaidiepte liggen en druk licht aan. Zorg voor een zo constant mogelijke temperatuur, dit geeft een betere kieming. Dek het zaaibakje af met huishoudfolie of een deksel. Houd na het zaaien en tijdens het kiemen de grond vochtig met een vernevelaar.
vervolg vanaf 1*

3) Zaaien op een zaaibed
Kies voor een zaaibed een beschutte plaats in de halfschaduw. Maak de grond onkruidvrij, goed los en fijn. Strooi de zaden zo gelijk mogelijk uit en bedek met grond zodat de zaden op de aangegeven diepte liggen.
Houd het zaaibed de eerste dagen vochtig. Houd het zaaibed steeds onkruidvrij.
Na opkomst plant u de plantjes uit op hun uiteindelijke plaats van bestemming.
vervolg vanaf 1**