Mengsel voor vogels (85078)

5,95

Eenvoudig te zaaien
4 maanden bloei

Artikelnummer: 85078 Categorie:

Beschrijving

Zaadmengsel speciaal samengesteld om zo veel mogelijk vogels naar uw tuin te lokken en ze ook van voedsel te voorzien. De bloemen produceren de zaden waar de vogels verzot op zijn.

Het bloemenmengsel is samengesteld uit meer dan 20 soorten éénjarige en tweejarige bloemen, waaronder Helianthus, Panicum en Linum.

Voor een zaaioppervlak van 15 m².

In het eerste jaar hebt u reeds een bloemenfestijn in uw tuin.
Om ook de volgende jaren volop te kunnen genieten laat u de bloemen volledig uitbloeien. Zo vormen de bloemen de zaden voor het volgende jaar en zaaien de éénjarige bloemen zichzelf weer uit.
Het volgende voorjaar heeft u opnieuw een verscheidenheid aan kleurige bloemen . Voor een nog beter resultaat knipt u in oktober de tweejarige planten tot zo’n 10-15 cm boven de grond af.

Zaaitijd: maart – juni

Bloeitijd: 6-8 weken na het zaaien. De tweejarige bloemen zullen in het volgende voorjaar gaan bloeien.

Planthoogte: 40-100 cm

Zaai instructies:
Het bloemenmengsel doosje bevat 2 zakjes. Eén zakje is gevuld met een zaai-medium (maiskolven granulaat), het andere zakje met het bloemzaden mengsel van één- en tweejarige bloemen. Leeg beide zakjes in een kom en roer dit goed door elkaar.

Zorg dat de grond, waar u de bloemen wilt zaaien, zo’n 3-4cm diep, goed los aangeharkt is. Strooi het bloemzaden mengsel uit de kom zo gelijkmatig mogelijk over de grond, circa 3-4 gram per m². Na het zaaien de grond licht aandrukken (bijv. met een plankje) zodat de zaden goed met de aarde in contact komen.

Het ingezaaide gedeelte voorzichtig besproeien en vochtig houden totdat de zaden ontkiemen.