Stengelajuin Bio (40010)

3,35

Slechts 1 resterend op voorraad

Beschrijving

Bosajuin (allium cepa, sla-ajuintje) is een vroeg ajuintje dat jong en vers gegeten wordt.
De fijne, smakelijke ‘pijpkes’ worden groen geoogst bij 10-15cm hoogte als ze de dikte van een potlood hebben. U kunt ze reeds snijden voordat de plantajuintjes die mogelijkheid bieden.
De ajuintjes zelf worden ca 3cm dik, en worden evenals het blad, vers gegeten.

Biologische zaden
Type: Wortelgroente (wortel-, knol-, bolgewassen)
Inhoud: 3g
Merk: Somers Seeds

Zaaien in volle grond: begin maart-eind april
Zaaidiepte: 0,5-1cm
Kiemduur: 15-20 dagen
Uitdunnen na 6 weken tot op 3cm. Hoe dichter in de rij, hoe fijnere ajuintjes.
Plantafstand: de aanbevolen tussenafstand bedraagt 20 x 3-4cm
Standplaats: gewone tuingrond
Begin oogst: vanaf 100 dagen na opkomst, in de vroege zomer tot half september

Zaaien ter plaatse:
Maak de grond onkruidvrij, goed los en fijn. Span een touw of leg een lat of plank zodat je een mooi, recht geultje kunt trekken om de zaden in te leggen.
Zaai voldoende dik om achteraf fijne ajuintjes te kunnen oogsten.
Bedek de zaden nadien met een fijn laagje aarde zodat ze op de gewenste diepte liggen. Ajuinen zijn immers donkerkiemers.
Druk aan met een hark of een plankje.
Begiet heel voorzichtig of benevel met de tuinslang. Zet aan het begin van de rij een plantenetiket met de naam van de groente.
Uitdunnen: Meestal liggen de zaden in de rij dichter bij elkaar dan nodig. Daarom mag je als de plantjes ongeveer 3cm groot zijn, voorzichtig uitdunnen.

Meer informatie over het zaaien van ajuinen, sjalotten en andere groenten.