Snijbiet Groene met Witte Ribben Bio (92752)

2,60

Beta vulgaris var. vulgaris
Snijbiet wordt ook wel warmoes genoemd en is een heerlijk ouderwetse bladgroente die steeds vaker geteeld wordt. Het is immers een bijzonder lekkere en gezonde groente waarvan men zowel bladeren als de stelen (ribben) kan gebruiken. Gestoofd als asperge zijn deze laatste een delicatesse. De bladeren kunnen rauw gegeten worden in een slaatje of gestoofd worden zoals spinazie.

Artikelnummer: B92752 Categorieën: ,

Beschrijving

Variëteit met mooi groene, gegolfde en gekrulde, grote en brede bladeren met brede en lange, vlezige, zeer witte ribben.
Geschikt voor alle rijke en frisse grondsoorten.
Selectie uit het assortiment Buzzy Seeds.

Type: Bladgroente
Inhoud: 2,5g

Zaaien ter plaatse in volle grond: april-juli (teelt voor de ribben) – september (teelt voor het blad)
Zaaitemperatuur: 16°C
Zaaidiepte: 1cm
Kiemduur: 7-10 dagen
Plantafstand: de aanbevolen tussenafstand bedraagt 5-40 x 40cm
Standplaats: normale tuingrond
Begin oogst: 2 maanden na opkomst

Zaaien ter plaatse:
Maak de grond onkruidvrij, goed los en fijn.
Om in rijtjes te zaaien spant men een touw of legt men een lat of plank zodat een mooi, recht geultje kan getrokken worden. Hierin kunnen dan de zaden gelegd worden. **
Bedek de zaden nadien met een fijn laagje aarde zodat ze op de aangegeven diepte liggen. Druk aan met een hark of een plankje.
Begiet heel voorzichtig of benevel met de tuinslang. Zet aan het begin van de rij een plantenetiket met de naam van de groente.
Uitdunnen: Meestal liggen de zaden in de rij dichter bij elkaar dan nodig. Trek de jonge planten die te kort bij elkaar staan, uit.

**Houd rekening met de aanbevolen plantafstanden. Met de vermelding (bijvoorbeeld) 40 x 30cm wordt bedoeld: een afstand tussen 2 rijen van 40cm, en een afstand tussen 2 plantjes van 30cm. Het eerste getal wijst op de afstand tussen de rijen. Het tweede getal wijst naar de afstand tussen 2 planten.

Voor het gebruik van de bladstelen mag men een afstand van 40cm in en 40cm tussen de rijen houden om dikke ribben te bekomen.

Andere suggesties…