Over Tuincentrum Steenberghen

Het ontstaan van de site Steenberghen

Muur van het Klooster van Gempe
Muur van het voormalig Klooster van Gempe (herfstfoto)

Voor kloostergemeenschappen was het vroeger heel gewoon om eigen groenten en fruit te telen. Bij de stichting van het Norbertinnessenklooster van Gempe in 1219 was dat ook het geval. Meer informatie over deze unieke locatie, is terug te vinden op de website www.gempe.be

In de loop van de geschiedenis ging het klooster (nu verdwenen) en het daarna gebouwde kasteel meermaals over in andere handen. Zo kocht grootvader Steenberghen in 1919 het kasteel.

Het landbouwbedrijf bleef bestaan door de eeuwen heen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog startte vader Ignace een tuinbouwbedrijf. Dit lag aan de basis voor een glastuinbouwbedrijf gespecialiseerd in tomatenteelt.

Paul Steenberghen
Paul Steenberghen

In 1992 schakelde Paul Steenberghen over naar sierteelt.


Eigen kwekerij

Elk voorjaar kweken wij in onze serres geraniums en andere éénjarigen. Wij streven naar gezonde en sterke planten. Hierdoor bent u een ganse zomer verzekerd van een overvloed aan bloemen in tuin en bloembakken.

Terwijl de zomer zorgt voor tuingenot, bereiden wij reeds het najaar voor en staan de chrysanten op het teeltprogramma.

Na de chrysanten worden de viooltjes opgestart. Zo kan u bij de eerste lentekriebels reeds bij ons terecht voor fleur in de bloembakken.


Het tuincentrum

Vlag Tuincentrum Steenberghen en Gonthier

Na een jarenlange samenwerking met de firma Gonthier uit Huy (Wanze), was er in 2010 de mogelijkheid tot overname van Gonthier en verplaatsing van de activiteiten naar Sint-Joris-Winge.
Heel bescheiden verscheen in 2010 opnieuw een Zadengids Gonthier. Vanaf 2012 kwam er terug een kleurencatalogus. Ondertussen was de website annex webshop een feit.

Zowel in de winkel als online, streven we ernaar de traditionele waarden van Gonthier te behouden, zijnde tevreden klanten door het aanbieden van producten van goede kwaliteit.

De natuur laat zich niet echter niet dwingen. Bij, ondanks onze regelmatige kiemproeven en een continue kwaliteitscontrole, een tegenvallende kiemkracht van de zaden, vernemen wij het graag en zoeken we samen naar een oplossing.

Om onze klanten nog beter van dienst te zijn, bieden wij te Sint-Joris-Winge naast de geraniums en perkplanten, viooltjes en chrysanten van eigen opkweek, ook het volgende aan :

  • zaden Gonthier en andere (groenten, bloemen en gazon) en bloembollen
  • groentenplantjes, kruiden, planten voor bloembakken
  • vaste planten, heesters, fruitbomen, rozen en haagplanten
  • potgronden, meststoffen en sproeistoffen
  • tuingereedschappen, sproeiers en vrijetijdskledij voor de tuin
  • potterie en tuinbeelden
  • kamerplanten en zijden bloemen

De opkweek van éénjarige perkplanten

Klik op onderstaande foto’s om de opkweek van geraniums en perkplanten te volgen.