Publié par

Hoe verzorgt u uw orchidee ?

Hoe krijgt u uw orchidee terug in bloei ?De Phalaenopsis orchidee heeft liefst een temperatuur tussen 16°C (nacht)  en 24°C (dag). Deze orchidee vraagt veel licht. Een ideale plek is een plaats op de vensterbank gericht van het oosten tot het (zuid)westen.

Gebruik om te gieten bij voorkeur water met weinig  kalk. Giet het  water niet in het hart van de plant, maar op de aarde in de pot. Nog beter is het om de pot  5 tot 10 minuten in een emmer water onder  te dompelen. Nadien kan uw orchidee gerust een week zonder water.

Gebruik geen gewone potgrond maar speciale orchideeëngrond. Bemesten is nodig van maart tot oktober,  twee maal per maand. Als de plant luchtwortels ontwikkelt die buiten de pot groeien, hoeft u deze niet te knippen of in de pot te steken. Het is een teken dat de orchidee het naar zijn zin heeft.

Hoe krijgt u uw orchidee terug in bloei ?
Als een Phalaenopsis uitgebloeid is, kunt u ze terug in bloei krijgen door  de tak boven het tweede ‘oog’ af te knippen. Een ‘oog’ is een verdikking op de tak. Begin vanonder met tellen. Na een rustpauze van ca 6 maanden komt de plant dan opnieuw in bloei.