Geplaatst op

Voorkom slakkenvraat!

Begin vanaf eind maart reeds slakkenkorrels uit te strooien in je tuin. Op dat moment zie je nog maar weinig slakkenvraat, maar je zorgt ervoor dat er minder paring is en eitjes gelegd worden. Vandaar dat het belangrijk is het slakkenprobleem tijdig aan te pakken.

Slakken leggen vanaf april hun eerste eitjes. Uit deze kleine glazige bolletjes komen na een 3-tal weken jonge slakjes die zich onmiddellijk beginnen te voeden met uw sla, viooltjes, enz. Na een 8-tal weken zijn ze volwassen en beginnen op hun beurt te zorgen voor nakomelingen. Bovendien zijn slakken tweeslachtig (man én vrouw tegelijkertijd). Om zich voort te planten moeten ze paren met een andere slak. Zo bevruchten ze dus mekaar en zorgt elke slak voor nakomelingen!

Om de bestrijding te optimaliseren gebruik je slakkenkorrels best ’s avonds. Dan zijn slakken immers het meest actief.

Leg nooit de slakkenkorrel vlak rond je plant : het product bevat een lokstof die de slakken aantrekt. Als je de korrels naast je sla legt, verkiezen ze wel deze laatste en hebben de korrels geen effect. Strooi dus rond of in de omtrek van je tuin of in het gras naast je moestuin slechts 1 koffielepel korrels per m². Na het eten van de korrels trekken de slakken zich terug in hun schuilplaats waar ze sterven. Je zal dus geen dode slakken in de tuin vinden.

Meer info